El meu nen no dorm

El meu nen no dorm

 

“CUANDO DUERME UNA MADRE JUNTO AL NIÑO, DUERME EL NIÑO DOS VECES” Miguel de Unamuno.

 

LA SON

La son és un procés evolutiu que va canviant d’ençà que naixem fins que morim, segons l’edat i el tipus de vida que tinguem, tindrem un tipus de son o un altre.
Els nens neixen sabent dormir , el que passa que a vegades no dormen quan els pares volen. És important fer un bon diagnòstic de la son del nen abans de pensar que ho fa per fastiguejar.

mare de dia terrassa

Hi ha molts mètodes, llibres en el que t’expliquen com fer que l’infant dormi sol. Aquests nomes provoquen un shock emocional que altera en el menor dels nivells de les hormones que regulen les nostres emocions i demostra que no val la pena queixar-se perquè ningú li respondrà. Per això aquests mètodes funcionen més en nens més petits, ja que tenen més possibilitats de shock, s’espanten més.

Les seqüeles més importants d’aquests mètodes a curt, mitjà i llarg termini són:
– Trastorns d’ansietat.
– Depressions.
– Indefensió apresa.
– Trastorns d’afecció.
– Traumes per estrès agut.
– Síndrome d’estrès posttraumàtic.

Aquestes alteracions són reparables però irreversibles; pot ser que no es noti però mai serà igual. Poden quedar emmascarades fins a la vida adulta.

Per totes aquestes raons el collit beneficia tant a la mare com al nen perquè el retorn al son després d’un despertares més curt i ajuda a sincronitzar-se amb la mare; passar d’un estat de son a un altre amb més facilitat.

A cada període de la nostra vida la son s’adapta a les nostres necessitats. Això fa que la son de l’adult sigui diferent de la del nadó i també a la d’un ancià (que quasi bé no te son profunda, i en canvi, sol tenir més períodes de son lleuger i la necessitat de dormir petites migdiades durant el dia).
La son és un període evolutiu: naixem sabent dormir i anem desenvolupant i adaptant aquesta activitat segons l’edat. Volem que els nens dormin com gent gran, però oblidem que per dormir com una persona adulta, fa falta ser adult!

 

Alguns mites al voltant de la son

Dormir d’una tirada

És un mite. Hollyer i Smith, asseguren que qualsevol nen pot i ha de dormir 12 h seguides a partir dels tres mesos. Es va fer un estudi en el qual s’observava que un 44% dels nens dormien sols al cap de dos mesos i el 78% als nou mesos que passa. I que passa amb el 22% que resta? Aquest 22% són els nens normals de nou mesos que no dormen tota la nit.

Podem dir que la son és un període evolutiu per tant a mesura que vagi creixent serà diferent.

El collit és un perill!

Aquest mite, a fet meya a moltes mares que volen ficar el seu fill al llit gran perquè la pressió que hi ha és molt gran i aconsegueixen fer que se sentin culpables.
No esteu fent res malament. Esteu fent el millor pel vostre fill/a. Es fa creure els pares que li provocaran algú trastorn psicològic a l’infant i no hi ha cap estudi que demostri que això és cert.

Añadir a Favorito(0)

About the author

vicky.magaña administrator

Deja un comentario